Якими виставами вражатиме Національна опера України у травні

Якими виставами вражатиме Національна опера України у травні Фото: Національна опера України

Травень у Національній опері України, окрім цікавого та насиченого поточного репертуару, позначений ще й святково-урочистими подіями. Так, 12 травня відбудеться вистава-бенефіс "Травіата" на честь ювілею провідної солістки театру Лілії Гревцової, яка вважається однією з кращих сопрано. Також на глядачів чекає зустріч із зіркою світової оперної сцени Людмилою Монастирською в опері "Набукко".

Детальніше з афішею Національної опери України на травень можна ознайомитись нижче.

2 травня (четвер) о 17:00 – неперевершена опера Жоржа Бізе "Кармен". Знамениту трагічну історію пристрасного кохання циганки Кармен та її коханого сержанта Хозе втілять Ірина Петрова та Олег Злакоман.

Також у ролях: Ксенія Бахрітдінова-Кравчук (Мікаела), Геннадій Ващенко (Ескамільо), Сергій Магера (Капітан Цуніга).

3 травня (п'ятниця) о 17:00 – вечір сучасних одноактних балетів:

  • "Весна та осінь" на музику Антоніна Дворжака в постановці всесвітньо відомого хореографа, художнього керівника і директора Hamburg Ballett Джона Ноймайера. Солісти: Олена Карандєєва та Микита Сухоруков.
  • "5 танго" на музику Астора П'яццолли в постановці одного з найвидатніших хореографів сучасності Ханса ван Манена. Одноактний балет для семи пар, створений 1977 року, входить до репертуару багатьох балетних труп і є надзвичайно популярним у світі. Тут хореограф дозволив собі відмовитися від високих підборів, які зазвичай притаманні танцю танго, а замість них використати пуанти. Він поєднав іспанські елементи, притаманні музиці Астора П'яццоли, з класичним танцем, сплітаючи дивовижні ритми та почуття, що ллються разом зі звуками музики. Солісти: Христина Шишпор та Володимир Кутузов.

4 травня (субота) о 15:00 – дві одноактні вистави:

  • комічна опера "Служниця-пані" Дж.Б.Перголезі у виконанні Ольги Нагорної (Серпіна), Олександра Бойка (Умберто), Сергія Соловйова (Веспоне), Ліани Косович (партія клавесина).
  • балет "Шопеніана". У головних партіях: Ян Ваня, Катерина Курченко, Ольга Голиця, Марія Кірсанова.

5 травня (неділя) о 15:00 – балет Михайла Скорульського "Лісова пісня". Лірико-драматична історія кохання за мотивами твору Лесі Українки – перлина українського балету. 

У ролях: Тетяна Льозова (Мавка), Ярослав Ткачук (Лукаш).

Фото: Національна опера України

9 травня (четвер) о 17:00 – балет Людвіга Мінкуса "Баядерка". Вистава займає особливе місце в історії українського хореографічного мистецтва, бо саме нею 2 жовтня 1926 року започаткувала свою історію київська балетна трупа. В основі сюжету – східна романтична легенда про трагічне кохання баядерки та хороброго воїна.

У ролях: Наталія Мацак (Нікія), Сергій Кривоконь (Солор).

10 травня (п'ятниця) о 17:00 – безсмертний шедевр української класики, опера Семена Гулака-Артемовського "Запорожець за Дунаєм" у музичній редакції Мирослава Скорика.

У ролях: Богдан Тарас (Карась), Наталія Николаїшин (Одарка), Тетяна Ганіна (Оксана), Олександр Нікіфоров (Андрій), Олександр Бойко (Султан).

11 травня (субота) о 15:00 – балет Євгена Станковича "Вечори на хуторі біля Диканьки" в постановці Віктора Литвинова. Захоплива фантасмагорія з яскравими характерами, наповнена колоритом, щедрівками й колядками, оживає у вигляді балету.

У ролях: Ольга Киф'як-фон-Краймер (Оксана), Володимир Кутузов (Вакула), Олена Карандєєва (Солоха, Цариця), Андрій Скляр (Чорт).

12 травня (неділя) о 15:00 – вистава-бенефіс "Травіата" Джузеппе Верді на честь ювілею провідної солістки театру Лілії Гревцової. Одна з найулюбленіших партій артистки – Віолетта з опери "Травіата". Саме її вона обрала для свого бенефісу.

Разом з ювіляркою у виставі братимуть участь: Дмитро Іванченко (Альфред Жермон), Геннадій Ващенко (Жорж Жермон), Ірина Петрова (Флора Бервуа), Світлана Годлевська (Аніна), Дмитро Агеєв (Барон Дюфоль).

Фото: Національна опера України

16 травня (четвер) о 17:00 – вечір-присвята пам'яті Анатолія Шекери, що складається з гала-концерту та балету "Болеро" у його постановці.

17 травня (п'ятниця) о 17:00 – опера Джакомо Пуччіні "Мадам Баттерфлай" (Чіо-Чіо-сан). Трагічна історія японської дівчини з Нагасакі вже понад сторіччя зворушує шанувальників опери з усього світу. Однією з найбільш відомих виконавиць Мадам Баттефлай була видатна українська співачка Соломія Крушельницька, яка принесла твору світове визнання. З великим успіхом вистава неодноразово ставилася на сцені Національної опери України. Нинішня вистава має досить довге сценічне життя. Постановницею вистави є видатна режисерка Ірина Молостова – одна з корифеїв українського музичного театру другої половини XX сторіччя.

У ролях: Оксана Крамарева (Чіо-Чіо-сан), Дмитро Кузьмін (Лейтенант Пінкертон), Наталя Кисла (Сузукі), Геннадій Ващенко (Шарплес), Тарас Штонда (Бонза).

18 травня (субота) о 15:00 – прем'єра нового балету Адольфа Адана "Жізель". Прем'єра цієї постановки з величезним успіхом ще взимку пройшла в Японії. І ось нарешті настав час української прем'єри у виконавському складі якої заявлені ті ж артисти, що брали участь і в японській презентації.

У ролях: Ілона Кравченко (Жізель), Микита Сухоруков (Альберт), Анастасія Шевченко (Мірта).

Фото: Національна опера України

19 травня (неділя) о 17:00 – одна з кращих постановок театру – опера Джузеппе Верді "Набукко" за участі зірки світової оперної сцени Людмили Монастирської у ролі Абігайль. 

У ролях: Сергій Магера (Захарія), Анжеліна Швачка (Фенена), Олександр Нікіфоров (Ісмаель), Дмитро Агеєв (Жрець).

Фото: Національна опера України

23 травня (четвер) о 17:00 – зворушливий сучасний балет "Грек Зорба" на музику Мікіса Теодоракіса. Це історія палкого кохання на фоні конфлікту двох світів та цивілізацій.

У ролях: Ярослав Ткачук (Грек Зорба), Ольга Киф'як-фон-Краймер (Марина), Олександр Скулкін (Джон), Ян Ваня (Маноліос), Ірина Борисова (Мадам Хортонс).

Також у травневій афіші заявлені:

24 травня (п'ятниця) о 17:00 – перлина українського оперного мистецтва "Наталка Полтавка" Миколи Лисенка.

25 травня (субота) о 15:00 – балет Людвіга Мінкуса "Дон Кіхот".

26 травня (неділя) о 17:00 – наймасштабніша постановка часів незалежної України – опера Джузеппе Верді "Дон Карлос".

30 травня (четвер) о 17:00 – балет Людвіга Мінкуса "Корсар".

31 травня (п'ятниця) о 17:00 – комічна опера Джоаккіно Россіні "Севільський цирульник" в осучасненій версії Анатолія Солов'яненка.

Важливо

У разі повітряної тривоги глядачів буде запрошено до тимчасового укриття у приміщенні гардероба, розташованого поверхом нижче під фоє партеру.

Детальну інформацію щодо складу виконавців (можливі зміни) та продажу квитків можна дізнатися на офіційному сайті театру.

Квитки на вистави (459 місць) надходять у продаж поступово, зазвичай за 2 тижні до події. Придбати їх можна виключно онлайн.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що у столиці проведуть масштабний фестиваль української писанки. Детальніше про цей захід дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації