Між станціями "Деміївська" і "Теремки" можуть запустити човниковий рух поїздів

Між станціями "Деміївська" і "Теремки" можуть запустити човниковий рух поїздів Фото: Wikimedia Commons

На закритій ділянці київського метро між станціями "Деміївська" та "Теремки" можуть запустити рух поїздів у човниковому режимі. Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кадибор, передає Суспільне.

Він розповів, що зараз розглядають можливість запуску човникового руху поїздів метро непошкодженим тунелем між "Деміївською" і "Теремками". Проте, зазначив він, у такому разі інтервал руху становитиме до пів години.

За словами Кандибора, епіцентр проблеми розташований на ділянці протяжністю 14 метрів між станціями "Деміївська" та "Либідська". Вже від кінця листопада тут фіксували появу тріщин та просідання ґрунту.

Протягом останніх кількох днів ситуація різко погіршилась: тріщини розширилися, і через них почала просочуватись вода. Щоб не стався обвал, вирішили закрити шість останніх станцій синьої гілки метро.

Зараз тунель вже почали укріплювати зсередини та встановили маяки, щоб тріщини не розширювались. Також, завдяки закриттю руху метро на цій ділянці, вдалося стабілізувати рух води. Наразі підтоплень у тунелях та на станціях немає.

Нагадаємо, рух між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" мали закрити з 9 грудня на пів року для термінового ремонту прогону, що почав підтікати. Але після підтоплення тунелю його вирішили екстрено закрити 8 числа.

На час перекриття частини синьої гілки запустили додаткові маршрути громадського транспорту. А на Либідській площі внесли зміни в організацію дорожнього руху.

А мер Києва Віталій Кличко спустився у підтоплений тунель та пояснив, що саме призвело до аварійної ситуації.

Крім того, через підтоплення тунелів метро київська прокуратура розпочала розслідування за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації