Радіодиктант національної єдності проведуть у нову дату

Радіодиктант національної єдності проведуть у нову дату Фото: Getty Images

Цьогоріч Всеукраїнський радіодиктант національної єдності проведуть у нову дату, а саме — 27 жовтня. Хоча раніше його писали 9 листопада, в День української писемності та мови. Про це повідомляє Суспільне Мовлення.

Головна мета цього заходу — єднання людей навколо української мови. Тих, хто живе в Україні, військових, які виконують бойові завдання на фронті, й українців з різних куточків світу.

Радіодиктант — це проєкт, головна мета якого не стільки перевірка грамотності, скільки єднання довкола української мови. Під час війни це особливо актуально. Знаково, що за годину прямого ефіру будуть включення з різних точок України, де люди писатимуть радіодиктант разом з усім світом. Навіть на фронті, якщо в той момент буде така змога. А також плануємо включення з багатьох країн, з інших континентів! Це буде неймовірно потужна енергетика єднання! — поділилася координаторка проєкту "Радіодиктант національної єдності", виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько.

Хто цього року напише текст для радіодиктанту й озвучуватиме його у прямому ефірі, стане відомо згодом. Авторкою торішнього тексту "Твій дім" була українська письменниця та режисерка Ірина Цілик. Читала його народна артистка Ада Роговцева.

Прослухати диктант національної єдності можна:

Нагадаємо, що Всеукраїнський радіодиктант національної єдності у 2000 році започаткувала команда Українського Радіо. Відтоді він проводиться щороку і вже став найбільшим україномовним флешмобом, який об'єднує українців та знавців української мови по всьому світу.

Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі закладів освіти.

Раніше "ТиКиїв" писав, що жителі столиці можуть долучитися до найбільшого в Європі благодійного забігу Race for the Cure на підтримку жінок, які борються з раком молочної залози. Детальніше про цей забіг та умови участі в ньому дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації