Розкрадання на будівництві Подільського мосту: підрядник отримав мільйони за роботи, які не проводив

Розкрадання на будівництві Подільського мосту: підрядник отримав мільйони за роботи, які не проводив Фото: kyivcity.gov.ua

Субпідрядника будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу підозрюють у розкраданні шести мільйонів гривень на підводних роботах. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Як встановило слідство, генпідрядник будівництва мосту у 2020 році вніс неправдиві дані про обсяги та вартість підводних робіт, які виконувало субпідрядне підприємство. Йдеться про очищення металоконструкцій тимчасових опор мосту від обростання на глибині 12-20 метрів із залученням водолазної станції.

За ці роботи субпідрядній організації перерахували понад шість мільйонів гривень. Однак,
згідно з висновками судової будівельно-технічної та економічної експертизи, ці роботи фактично не виконувались. Тобто, субпідрядник привласнив гроші за роботи, які не проводив. 

Керівнику субпідрядної організації повідомили про підозру за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Також до суду скерували обвинувальний акт стосовно генпідрядника будівництва за аналогічними фактами.

Зараз триває досудове розслідування щодо інших фактів розкрадання бюджетних коштів під час будівництва Подільського мостового переходу.

Нагадаємо, Київський метрополітен уклав договір на продовження будівництва метро на Виноградар. у грудні 2023 року підземка судовому порядку розірвала договір з попереднім підрядником через незадовільні терміни виконання робіт.  

Крім того, прокуратура встановила, що ця підрядна організація незаконно поклала на депозит 4 млрд гривень, які отримала з бюджету Києва на будівництво нових станцій метро. На відсотках компанія заробила понад 139 млн гривень.

Читай також: "Знищення природи Оболонського острова": екологи просять розпочати кримінальне провадження"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації