У Бучі відкрили інноваційну станцію з переробки відходів війни

У Бучі відкрили інноваційну станцію з переробки відходів війни Фото: facebook.com/buchagolova

У Бучі відкрили інноваційний майданчик, на якому перероблятимуть будівельні відходи, які накопичились у місті внаслідок руйнувань, завданих росіянами під час окупації. Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук.

За його словами, це — одна з перших в Україні стійких і повноцінних станцій із переробки сміття такого виду. Побудували її за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, яка нажала майже все обладнання для роботи майданчика: фронтальний навантажувач, дробарку та грохот — пристрій для механічного розподілу частинок будівельного сміття.  

На станції будівельні відходи війни будуть подрібнювати та сортувати за фракціями, а кінцевий продукт — перепрофілювати для потреб громади. Наприклад, використовуватимуть для будівництва доріг чи виробництва протиожеледних сумішей. 

У Бучі відкрили інноваційну станцію з переробки відходів війни
Фото: facebook.com/buchagolova

Впевнений, що це стане важливим кроком у відновленні та мінімізації впливу шкідливих речовин на довкілля, — зазначив Федорук.

За підрахунками міської влади Бучі, у громаді залишилося близько 75 тисяч кубометрів будівельних відходів після демонтажу зруйнованих росіянами об'єктів. Утилізацією та переробкою цих відходів займатиметься КП "Бучасервіс".

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що українська фотографка Олена Гром отримала міжнародну премію Fine Art Photography Awards за проєкт "Вкрадена весна" зі знімками деокупованих Бучі й Ірпеня.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації