У Києві не виключають можливості введення карантину в школах: за яких умов закриють заклади освіти

У Києві не виключають можливості введення карантину в школах: за яких умов закриють заклади освіти Фото: Getty Images

У Києві фіксують сезонне зростання захворюваності на грип та ГРВІ, зокрема на COVID-19. Рівень захворюваності серед дітей, порівняно з попереднім тижнем, зріс на понад 50%.

Щоб запобігати стрімкому розповсюдженню інфекційних хвороб, міська влада закликає киян дотримуватися заходів профілактики й відповідально ставитися до себе та здоров'я своїх дітей.

Якщо ж це не подіє і захворюваність зростатиме, столичні заклади освіти будуть вимушені піти на карантин. Про це повідомляє КМДА з посиланням на директорку Департаменту освіти і науки Олену Фіданян.

Якщо рівень захворюваності серед школярів стрімко зростатиме, ми будемо змушені рекомендувати столичним закладам освіти перейти в дистанційний режим роботи. Тому звертаюся до батьків — будьте свідомими. При перших ознаках захворювання в дитини — залиште її вдома та зверніться до лікаря. Не наражайте на небезпеку інших учасників освітнього процесу — як дітей, так і педагогічних працівників, — наголосила Олена Фіданян.

Нагадаємо, що в Київській області захворюваність на грип і ГРВІ перевищила епідемічний поріг. Унаслідок цього навчальні заклади деяких районів області закрили на карантин. У яких районах найгірша ситуація — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації