У київському парку "Наталка" висадили алею на честь "міста троянд": фото

У київському парку "Наталка" висадили алею на честь "міста троянд": фото Фото: facebook.com/obolonzelenbud

У парку "Наталка" на Оболоні висадили нові квіти на алеї троянд, присвяченій місту Бахмут на Донеччині, яке було майже вщент знищене російськими окупантами. Про це повідомили в КП "УЗН" Оболонського району.

Там розповіли, що за ініціативи жителів Бахмута в парку висадили понад 50 кущів троянд. Акцію присвятили 453-й річниці заснування міста.

Нові насадження доповнили трояндову алею в парку "Наталка", яку жителі Бахмутської громади почали висаджувати минулого року. 

0 / 0

Троянди є символом Бахмута, і до повномасштабного російського вторгнення цей населений пункт називали "містом троянд". У 2013 році в Бахмуті заклали алею троянд, на якій висадили понад п'ять тисяч кущів різних сортів. А 2015-го на цій алеї зафіксували рекорд України в категорії "Найбільша кількість троянд в одній локації".

Нагадаємо, на столичному ДВРЗ між трамвайними рейками встелили газон замість бетонних плит. Такі "зелені" рейки поширені в багатьох європейських країнах — вони знижують рівень шуму, мінімізують ефект теплового острова та поглинають надлишки дощової води.

Читай також: "У найбільшому київському екопарку біля Совських ставків наведуть лад: що там зроблять"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації