У Нью-Йорку відкрилась виставка українського художника Олексія Щербака, натхненна "Парфумами" Зюскінда

У Нью-Йорку відкрилась виставка українського художника Олексія Щербака, натхненна "Парфумами" Зюскінда Фото: пресслужба виставки

У Нью-Йорку, в галереї "Мрія", відкрилась виставка українського художника Олексія Щербака під назвою "Жертви Гренуя". Проєкт, натхнений романом Патріка Зюскінда "Парфуми: історія одного вбивці", є першою сольною виставкою митця у найбільшому місті США.

Олексій Щербак — один із найперспективніших молодих українських художників. Він навчався у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури у Києві, а потім отримав престижну стипендію у Beaux-Arts de Paris — провідній школі образотворчого мистецтва Франції.

У Нью-Йорку відкрилась виставка Олексія Щербака
Фото: пресслужба виставки

У серії "Жертви Гренуя" Щербак занурюється у світ сприйняття, спогадів і почуттів, викликаних зовнішніми подразниками. Художник ділиться з глядачами яскравими розповідями про загадкових героїв, досліджуючи сюрреалістичні та екзистенційні теми, навіяні книгою Зюскінда.

У Нью-Йорку відкрилась виставка Олексія Щербака
Фото: пресслужба виставки

Я хотів вивчити, як запахи раптово виникають, захоплюють наші почуття, а потім таємничим чином зникають з полотна, яке стає нашою підсвідомістю. Так почалася серія "Жертви Гренуя", — каже Щербак.

У Нью-Йорку відкрилась виставка Олексія Щербака
Фото: пресслужба виставки

Виставку організовує мистецька ініціатива Rukh Art Hub у партнерстві з Razom for Ukraine — провідною американською некомерційною організацією, яка підтримує Україну.

Нагадаємо, в Італії у межах 60-ї Венеційської бієнале сучасного мистецтва відкрився український павільйон з проєктом "Плетіння сіток". А по всій Венеції розклеїли мапи бомбосховищ, які слугують жителям та гостям міста нагадуванням про крихкість миру.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації