У школах Києва працюватимуть групи швидкої ментальної підтримки

У школах Києва працюватимуть групи швидкої ментальної підтримки Фото: Freepik

У Києві запускають проєкт зі створення груп швидкої ментальної підтримки в закладах освіти — "Ментальна Варта". Його мета — надання швидкої психологічної допомоги учням, їхнім батькам, педагогам та адміністраціям шкіл у кризових ситуаціях. Про це повідомили на сайті КМДА.

Групи ментальної підтримки допоможуть школярам впоратися з травмою, отримати необхідну психологічну підтримку та відновити емоційний стан. Окрім цього, завдяки проєкту "Ментальна Варта" вдасться знизити рівень психологічного напруження в дітей, їхніх батьків і освітян, підвищити стійкість до стресу і створити безпечне комфортне середовище в закладах освіти.

У межах ініціативи створюють спеціальні групи швидкого психологічного реагування, які оперативно виїжджатимуть на місця, де учасники освітнього процесу потребують психологічної допомоги. Це можуть бути стани, пов'язані з різними травматичними ситуаціями, наприклад, ракетними обстрілами, суїцидами, булінгом тощо.

На сьогодні спеціалісти провели понад 50 тренінгів серед педагогів і психологів, під час яких обрали та підготували команди швидкого реагування. Під час цих тренінгів персонал вчиться надавати оперативну психологічну підтримку в разі виникнення кризових ситуацій.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Київській області відкрили перший в Україні інтерактивний простір "Час на себе" та простір психосоціальної підтримки "Дбаю про себе". Яку допомогу там можна отримати — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації