Укрзалізниця вперше показала, як виглядає медичний евакуаційний поїзд

Укрзалізниця вперше показала, як виглядає медичний евакуаційний поїзд Фото: t.me/UkrzalInfo

Укрзалізниця вперше продемонструвала спеціальний медичний евакуаційний поїзд. Залізничники створили його спільно з Мінвідновлення, Міноборони та Командуванням Медичних сил України.

Голова правління Укрзалізниці Євген Лященко розповів, що перший медичний вагон, який не має аналогів у світі, розробили на початку березня 2022 року. Жодних креслень та технічної документації для створення таких вагонів тоді не існувало, але в них була велика потреба.

Укрзалізниця вперше показала медичний евакуаційний поїзд
Фото: t.me/UkrzalInfo

Залізничники та медики за чотири дні переобладнали перший такий вагон. Поступово медичні вагони ставали більш комплексними, і їх почали оснащувати обладнанням нового покоління.

Усі такі вагони є повністю автономними завдяки живленню від генератора, оснащені апаратами штучної вентиляції легень, переливання крові, кардіомоніторами, аспіраторами, іншою медтехнікою. Є навіть реанімаційні вагони з кисневими станціями, а у деяких з них, у найбільш критичних випадках, можна проводити операції прямо під час руху поїзда.

Укрзалізниця вперше показала медичний евакуаційний поїзд
Фото: t.me/UkrzalInfo

Зараз загальна кількість спеціалізованих вагонів, які використовують для медичної евакуації, становить 62 одиниці.  ⠀⠀

До кінця 2024 року залізничники мають переобладнати ще вісім для потреб медичної евакуації та порятунку життів українських захисників.

Нагадаємо, Укрзалізниця призначила додаткові поїзди на період шкільних весняних канікул. Вони курсуватимуть у напрямках, на які є найбільший попит серед пасажирів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації