В Україні вийшов трейлер політичного трилера про Празьку весну в Чехословаччині

В Україні вийшов трейлер політичного трилера про Празьку весну в Чехословаччині Скриншот із трейлера фільму "Вторгнення. Операція "Дунай"

В Україні випустили офіційний трейлер політичного трилера "Вторгнення. Операція "Дунай". Фільм розповідає про події 1968 року в Чехословаччині — придушення Празької весни та боротьбу країни проти радянської окупації. Про це повідомляє Держкіно.

Події фільму розгортаються наприкінці 1960-х років, коли Чехословаччина вирішила позбутися комуністичного ярма. Ключовою фігурою Празької весни став виходець із єврейської родини з Галичини, лікар і політик Франтішек Крігель. Та радянська влада не збиралася поступатися зоною впливу і в одну ніч зруйнувала надії народу на свободу. Радянські танки увійшли до Праги, кремлівські спецслужби почали полювання, а Франтішека Крігеля разом з представниками уряду викрали і вивезли до Москви. У полоні під тиском КДБ їх примушують підписати протокол, що означає згоду на військову окупацію країни. Та Крігель — єдиний, хто відмовляється ставити свій підпис, попри загрозу ліквідації його та близьких, кинувши виклик самому Леоніду Брежнєву.

Фільм "Вторгнення. Операція "Дунай" створено у співробітництві трьох країн — України, Чехії та Литви. В український кінопрокат стрічка вийде 30 травня.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що на Netflix вийшов документальний фільм українського режисера Алана Бадоєва "Довга Доба". До його створення долучилися 12 тис. українців, які зафільмували на свої мобільні телефони свідчення російського вторгнення в Україну.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації