Агентство США з міжнародного розвитку допоможе відбудувати суд на Київщині

Агентство США з міжнародного розвитку допоможе відбудувати суд на Київщині Фото: Суспільне

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) допоможе відновити приміщення Бородянського районного суду в Київській області. Його зруйнували росіяни в перші дні повномасштабної війни. Про це повідомляє портал "Судова влада".

На місці зруйнованої будівлі зведуть нову. Термін реалізації проєкту — 1,5-2 роки. USAID фінансуватиме та контролюватиме весь процес від розробки проєктно-кошторисної документації до здачі об'єкта в експлуатацію. Будівництво планують розпочати цьогоріч наприкінці літа.

Площа нової будівлі становитиме до 2 тис. кв. метрів. Суд обладнають відповідно до сучасних будівельних норм і міжнародних стандартів. У будівлі будуть дружні до відвідувачів вільні зони, просторі зали судових засідань, офісні приміщення для працівників суду, кімнати для потерпілих, свідків, адвокатів і преси. Також буде забезпечено доступ для маломобільних груп. Для безпеки всіх відвідувачів і працівників буде облаштовано комфортне укриття.

Наразі Бородянський районний суд працює в тимчасовому непристосованому до потреб відвідувачів приміщенні. Це три невеликі кімнати, де немає належних умов для роботи суддів і працівників апарату суду.

Раніше "ТиКиїв" писав, що внаслідок атаки на Київ зруйновано футбольний стадіон "Локомотив". У скільки оцінюють пошкодження стадіону – читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації