Археологи провели виїзд на Київщині: що цікавого вдалося знайти

Археологи провели виїзд на Київщині: що цікавого вдалося знайти Фото: фейсбук Івана Бикова

Фахівці Інституту археології провели перший виїзд з моніторингу культурної спадщини Богуслава та Богуславської громади Київщини. Про це повідомляє архітектор Іван Биков.

Під час виїзду до Богуславської громади археологи обстежили територію Троїцької церкви та Миколаївського монастиря. Там виявили давньоруську кераміку. Ці знахідки дозволили археологам зробити важливе відкриття.

0 / 0

Можу сказати поки наступне: територія Троїцької церкви — виявлена давньоруська кераміка, Миколаївський монастир у Богуславі — виявлена давньоруська кераміка. Тобто, територія Миколаївського монастиря була заселена не у 1702 році, а ще у давньоруський час! Працюємо далі.., — повідомляє Іван Биков.

Фото: фейсбук Івана Бикова

Раніше "ТиКиїв" писав, що на території Києво-Могилянської академії проводять археологічні дослідження фундаментів знищеного у радянські часи Богоявленського собору Києво-Братського монастиря. Науковці сподіваються, що вивчення залишків собору допоможе визначити розташування могили гетьмана Петра Сагайдачного. Подробиці читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації