Директор одного з київських музеїв отримав престижну європейську нагороду

Директор одного з київських музеїв отримав престижну європейську нагороду Фото: фейсбук Ігоря Пошивайла

Генеральний директор Національного музею Героїв Небесної Сотні та Революції Гідності Ігор Пошивайло отримав премію "Європейський музей року" (EMYA). Про це стало відомо з сайту премії.

Ігорю Пошивайлу присудили нагороду Кеннета Хадсона. Нею нагороджують сміливі, часом суперечливі музейні практики, які кидають виклик і розширюють загальне уявлення про роль і обов'язки музеїв у суспільстві.

На сайті премії "Європейський музей року" вказано, що нагороду Ігорю Пошивайлу вручили за інституційну мужність і професійну чесність. Він був рушійною силою численних ініціатив із захисту музеїв і пам'яток по всій Україні шляхом мобілізації ресурсів і досвіду для захисту безцінних артефактів та історичних пам'яток.

Завдяки стратегічному керівництву та спільним зусиллям ця людина невтомно працювала над документуванням, оцифруванням і збереженням культурної спадщини в районах, які були спустошені війною, а також просувала ідею невіддільної ролі культурної спадщини у зміцненні стійкості та зціленні. Його непохитна відданість збереженню культурної спадщини України серед лихоліття війни втілює дух стійкості та надії, які надихатимуть майбутні покоління, — зазначають організатори премії.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що українські стартапи можуть отримати до 100 тис. доларів від Google. Детальніше про це дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації