Готель "Україна" на Майдані виставлять на приватизацію: що про нього відомо

Готель "Україна" на Майдані виставлять на приватизацію: що про нього відомо Фото: t.me/vitalykoval8

Готель "Україна" на вулиці Інститутській у центрі Києва планують віддати на приватизацію. Про це повідомив голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

Він розповів, що готель на 363 номери, який перебуває у державній власності, зараз недозаповнений через війну та воєнний стан. 

Попри це, щомісяця у готелі проходять в середньому 15 конференцій. Для гостей тут пропонують шість конференц-залів, де можуть розміститися від 10 до 250 людей. Також у готелі є укриття, в якому розташована окрема аудиторія на 50 осіб, та паркінг на 80 машин. 

Фото: t.me/vitalykoval8
Фото: t.me/vitalykoval8

Однак, зазначив Коваль, готель накопичив більш як 45 млн грн боргів. Тому Фонд держмайна планує виставити його на приватизацію.

Завдання ФДМУ, щоб будь-яке підприємство, яке перебуває в нашому управлінні, було прибутковим або знайшло нового ефективного власника. Під час війни маємо використовувати внутрішні резерви держави. А приватизація — це дохід в бюджет, із якого фінансуються Сили оборони, — зазначив Коваль.

Фото: t.me/vitalykoval8

Довідка. Готель "Україна" у стилі сталінського ампіру був побудований на місці Хмарочоса Гінзбурга, який радянська армія підірвала у 1941 році та повністю доруйнувала у 1950-х роках. Будувати новий готель у межах післявоєнної відбудови Хрещатика почали у 1954 році.

Авторами проєкту готелю був колектив архітекторів під керівництвом головного архітектора Києва Анатолія Добровольського. Проте через "боротьбу з архітектурними надмірностями" проєкт будівлі кілька разів змінювали. Зокрема, вже під час будівництва будівлю значно "обрізали", зменшили поверховість і прибрали шпиль.

Офіційне відкриття величезного у той час 16-поверхового готелю відбулося 28 вересня 1961 року, і спочатку він мав назву "Москва". У 2001 році готель перейменували на "Україна" на честь десятиріччя незалежності. А у 2003-му його частково реставрували.

Нагадаємо, у Київській області відкрили локацію з "кебінами" — невеличкими затишними дерев'яними будиночками прямо посеред лісу, які можна орендувати.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації