Студентам-бюджетникам надаватимуть перше робоче місце

Студентам-бюджетникам надаватимуть перше робоче місце Фото: Unsplash

Цьогоріч в Україні планують запустити масштабну реформу вищої освіти. Кабмін вже схвалив законопроєкт, який передбачає, що в майбутньому студенти зможуть навчатися за рахунок державного замовлення, державних грантів, пільгових кредитів, а також на контрактній формі навчання.

Зараз 60% студентів навчається на контракті. Наша мета — щоб навпаки, понад 60% студентів отримували різні види державної підтримки, — зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Державне замовлення передбачатиме повністю безоплатне навчання студента за бюджетні кошти. Студенти, які навчатимуться за держзамовленням, отримуватимуть підвищену стипендію впродовж усього навчання і необхідні пільги.

Окрім цього, держава забезпечуватиме студентів-бюджетників першим робочим місцем. Інші ж випускники, які навчатимуться за грантовою системою, першим робочим місцем не забезпечуватимуться. Про це повідомляє видання "Освіта.UA" з посиланням на заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в навчальних закладах Київщини проводитимуть професійні курси для ветеранів і людей з інвалідністю. Детальніше про цю ініціативу дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації