У Києві відкрилася виставка, присвячена Японії

У Києві відкрилася виставка, присвячена Японії Фото: КМДА

Музей історії міста Києва презентував новий виставковий проєкт "Японія. Очима та серцем". Він присвячений унікальній природі, культурі та дивовижним людям Японії. Про це повідомили на сайті КМДА.

У Києві відкрилася виставка, присвячена Японії
Фото: КМДА

Цією виставкою ми висловлюємо вдячність Японії за величезну допомогу нашому народу в боротьбі з агресором, за підтримку України на міжнародній політичній арені. У грудні минулого року під час відрядження до Японії нам пощастило познайомитися з колегами з Музею мистецтв KYOСERA міста Кіото — саме ці спеціалісти допомогли ґрунтовно підготувати цей виставковий проєкт, розкривши нюанси музейної колекції японського живопису, що була подарована Києву містом-побратимом Кіото і зберігається в нашому музеї, – зазначила генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

Експозиція виставки має дві основні тематичні лінії. Перша — це близько 20 робіт японської пейзажної графіки з колекції Музею історії міста Києва, що у 1978 році подарувало місто Кіото разом з Асоціацією художників школи Нанга. Друга — понад 100 фотографій української мисткині Вєри Бланш, яка знайшла прихисток у Японії й почала активно вивчати японську культуру. Кожна її фоторобота — це захоплення цією країною, силою, мудрістю і витривалістю її людей.

0 / 0

Виставка "Японія. Очима та серцем" дасть можливість відвідувачам побачити магію краси природи, як її зображають самі японці, і відчути сучасне серцебиття країни, як його фіксує українка.

У Києві відкрилася виставка, присвячена Японії
Фото: КМДА
  • ДЕ? Київ, Музей історії міста Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7
  • КОЛИ? Виставка працюватиме з 24 квітня по 30 червня. Графік роботи: середа-неділя з 12:00 до 19:00
  • СКІЛЬКИ? Повний квиток — 200 гривень, пільговий — 100 гривень.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкриється велика виставка весняних квітів. Детальніше про неї дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації