У Києві відкривається музей ретро-техніки: він мав запрацювати ще у 2022 році

У Києві відкривається музей ретро-техніки: він мав запрацювати ще у 2022 році Фото: facebook.com/oldcarservice

У Києві 20 квітня відкриється музей ретро-техніки "Колеса Історії", який мав розпочати роботу ще у 2022 році. Його створили організатори фестивалю Old Car Land.

Музей працюватиме у великому ангарі на Святошині за адресою вулиця Малинська, 1. У ньому зібрані понад 100 ретро автомобілів та мотоциклів, кожен з яких має свою історію.

Особливість музею полягає в тому, що всі експонати "на ходу": одні з них ідеально збереглись в оригінальному вигляді, інші — "з відбитками часу та експлуатації", а деякі були ретельно відреставровані.

Окрім техніки, у музеї також представлені різноманітні артефакти, які допоможуть відвідувачам зануритись в атмосферу минулих років. Це — радіоприймачі та магнітофони, старовинні патефони та телевізори. Частина з них — також у робочому стані, і їх можна буде увімкнути.

Від вінтажних рекламних вивісок до старовинних бензоколонок, від дитячих іграшок до культових предметів побуту — кожен експонат розповідає свою історію та переносить вас у ті часи, — кажуть у музеї.

Також для відвідувачів працюватиме кав'ярня, сувенірна крамниця, проводитимуть групові та індивідуальні екскурсії.  

  • ДЕ? Вулиця Малинська, 1
  • КОЛИ? З п'ятниці по неділю, 10:00-17:00
  • СКІЛЬКИ? 200 грн, є пільги для певних категорій відвідувачів

Раніше "ТиКиїв" розповідав про цікаві пам'ятки та локації Святошинського району столиці, про які не знає багато хто з киян. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації