В історичному будинку Києва проведуть нову театралізовану екскурсію про подружжя Старицьких

В історичному будинку Києва проведуть нову театралізовану екскурсію про подружжя Старицьких Фото: Музей видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури анонсував нову театралізовану екскурсію "За двома пристрастями". Вона проходитиме в будинку Михайла і Софії Старицьких та розповідатиме про життя подружжя. Про це повідомили на сторінці музею в фейсбуці.

В історичному будинку Києва проведуть театралізовані екскурсії
Фото: Музей видатних діячів української культури

Будинок Старицьких був відомим культурним осередком у Києві. Не було в ті часи свідомого українця, який би хоч раз в житті тут не гостював. Майже щовечора у вітальні збиралася мистецька еліта, щоб почитати нові художні твори, обговорити театральні та громадські справи.

А ще тут відбувалися конспіративні таємні засідання Загальноукраїнської безпартійної організації. Оскільки родина Старицьких завжди знаходилася під пильним поліційним наглядом, то ці збори маскувалися під родинні свята. Гостей запрошували до столу, а частуванням опікувалася Софія Старицька.

Минуло століття, а Міша і Соня (як вони називали одне одного) знову кличуть гостей до своєї оселі. Під час нової театралізованої екскурсії ти дізнаєшся про життя Старицьких та станеш свідком їхніх живих розмов, створених на основі реальних спогадів, листів і документів. Це неймовірна нагода зануритися в атмосферу особливого місця, яке зберігає спогади та секрети видатних українок і українців.

В історичному будинку Києва проведуть театралізовані екскурсії
Фото: Музей видатних діячів української культури
  • ДЕ? Київ, Меморіальний будинок Михайла Старицького, вул. Саксаганського, 93
  • КОЛИ? Четвер, 16 травня. Заплановані дві екскурсії — о 17:30 та 19:00
  • СКІЛЬКИ? Вартість квитків — 250 гривень

Кількість місць на екскурсії обмежена. Для того, щоб потрапити на них, реєструйся на бажаний час за посиланнями: 17:30 або 19:00.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що в центрі столиці відкриється виставка про європейську культурну спадщину Донеччини і Луганщини. Чим вона буде цікавою — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації