В українських дитсадках впровадять програму з фінансової грамотності — що вона передбачає

В українських дитсадках впровадять програму з фінансової грамотності — що вона передбачає Фото: Unsplash

Міністерство освіти і науки України спільно з Нацбанком розробляють програму з фінансової грамотності для дошкільнят. У міністерстві впевнені, що фінансову освіту варто починати ще з дошкільного віку.

Що раніше дитина почне опановувати фінансові знання та навички, то простіше їй буде у майбутньому ухвалювати зважені та ефективні фінансові рішення, а також бути фінансово успішною, – зазначають у Міністерстві освіти і науки України.

Опановуючи програму з фінансової грамотності, дошкільнята дізнаватимуться, що таке гроші, у чому їхня цінність, як планувати витрати та заощаджувати кошти.

Окрему увагу приділятимуть питанням фінансової безпеки. Діти дошкільного віку мають розуміти ризики втрати грошей і цінних речей, а також усвідомлювати небезпеку, пов'язану з шахраями та незнайомцями, які цікавляться фінансовими питаннями.

Невдозві програму з фінансової грамотності впровадять у дитячих садочках по всій Україні.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що в Пущі-Водиці відновлять пошкоджену обстрілами теплицю, яка раніше слугувала терапевтичним і реабілітаційним місцем для дітей. Детальніше про це дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації