Коли відбудеться демонтаж "церкви-МАФу", на який зібрали 850 тисяч грн

Коли відбудеться демонтаж "церкви-МАФу", на який зібрали 850 тисяч грн Фото: facebook.com/mist.museum

Незаконну "церкву-МАФ", самовільно зведену на території Національного музею історії України, мали почати демонтувати вранці 7 травня. Про це повідомили у пресслужбі НМІУ.

Там розповіли, що старт робіт був запланований на сьогодні на 6:30, але його довелося відкласти з технічних причин. Зараз музей чекає на нову дату проведення робіт.

Сподіваємося, що це станеться якомога швидше. Дату призначає Державна виконавча служба України, і можливості музею тут обмежені, — пояснили там.

У музеї додали, що зібрані громадою на демонтаж понад 850 тисяч гривень — велика відповідальність, і пообіцяли прозвітувати за кожну копійку. Проте подробиці щодо угоди та її кошторису зможуть розголосити вже після знесення. Зараз усі зібрані кошти лежать на рахунку благодійного фонду музею.

Нагадаємо, на початку квітня цього року Музей історії України відкрив збір коштів на демонтаж скандальної "церкви-МАФу", яку УПЦ (МП) незаконно побудувала на території музею. Адже, попри вирок суду, церква відмовляється прибирати свою споруду.

Менш ніж за добу музею вдалося зібрати необхідні для демонтажу 772 тисячі гривень і навіть більше. Прибрати церковний МАФ хотіли до Великодня, однак процес затягнувся.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації