На Київщині відкрили майстерню, де шиють адаптивний одяг для людей з інвалідністю

На Київщині відкрили майстерню, де шиють адаптивний одяг для людей з інвалідністю Фото: Міністерство економіки України

Жителька Білої Церкви Анна Павлусь відкрила майстерню з пошиття адаптивного одягу для людей з інвалідністю. Про це повідомили на сайті Міністерства економіки України.

Раніше Анна Павлусь понад 15 років працювала у сфері індивідуального пошиття одягу модельєром-конструктором. У 2016 році вона отримала травму хребта, внаслідок чого опинилася в інвалідному кріслі.

Тепер жінка хоче створити перше підприємство з пошиття адаптивного одягу для людей з інвалідністю, які пересуваються на колісних кріслах. Адже в Україні ще немає майстерень, де виготовляють зручний і якісний одяг з урахуванням всіх конструктивних змін для сидячого положення тіла людини.

На Київщині відкрили перше в Україні ательє для людей з інвалідністю
Фото: Міністерство економіки України

Перебуваючи в цьому стані, я зіштовхнулася з проблемою незручного одягу. Так народилася ідея створення адаптивного одягу для людей з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних. Дуже хочу розв'язати цю проблему, оскільки наш психологічний стан значно залежить від того, наскільки ми себе комфортно почуваємо, сидячи в колясці. А коли людина впевнена в собі, вона зовсім інакше сприймає навколишній світ. Це зовсім нова ніша в нашій країні. Я хочу, щоб люди з інвалідністю на колясках могли вільно купувати собі речі та бути впевненими в тому, що вони в них виглядають красиво, та відчували себе зручно. А гуляючи в будь-якому ТРЦ могли зайти до магазину одягу та купити собі саме адаптивний одяг. Ми маємо на це право, — зазначає Анна Павлусь.

Вже понад рік модельєрка спільно з лідерками Групи активної реабілітації працює над створенням лінійки адаптивного одягу. Для втілення своєї мрії вона подала заявку на участь у грантовій програмі "Власна справа" в межах урядової програми "єРобота". Заявку Анни погодили, і вона отримала 250 тис. гривень на розвиток власної справи.

Ці кошти підприємиця вклала в закупівлю швейного обладнання та тканин. Також вона планувала створити два робочих місця, але в процесі реалізації бізнес-проєкту створила три. Наразі в Анни Павлусь працюють менеджер та дві швачки, одна з яких є переселенкою з інвалідністю.

На Київщині відкрили перше в Україні ательє для людей з інвалідністю
Фото: Міністерство економіки України

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкриється молодіжний центр вуличних культур. Що там буде цікавого — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації