У київському університеті відкриють школу підготовки спеціалістів зі штучного інтелекту

У київському університеті відкриють школу підготовки спеціалістів зі штучного інтелекту Фото: unsplash.com

У КНУ імені Тараса Шевченка планують відкрити школу для підготовки спеціалістів у галузі штучного інтелекту. Про це виданню Укрінформ повідомив директор Інституту журналістики КНУ Юрій Бондар.

Школу ШІ-спеціалістів відкриють на базі Навчально-наукового інституту журналістики КНУ за підтримки американських меценатів. Це — Шелбі та Калеб Ворди, засновники першої у світі платформи для ШІ-сторітелерів Curious Refuge.

За словами Юрія Бондара, зараз ринок штучного інтелекту в Україні ще недостатньо розвинутий, а фахівці працюють несистемно.

Такі навчальні платформи, як школа при КНУ, дадуть можливість підготувати та об'єднати спеціалістів, що надалі освоюватимуть світовий ринок, інвестиційний потенціал якого становить мільярди доларів, — зазначив Бондар.

Він додав, що, за різними оцінками, в проєкти на ринку штучного інтелекту інвестори вже зараз готові вкладати до 10 млн доларів.

У створення школи американські партнери інвестують до 5 млн доларів. Гроші підуть на організацію платформи, яка готуватиме фахівців найвищого рівня за допомогою провідних спеціалістів зі США.

Зараз триває імплементація проблематики індустрії штучного інтелекту в навчальні програми для студентів, створення освітніх модулів та облаштування школи.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що Державна інспекція архітектури та містобудування України скасувала дозвіл на будівництво 14 житлових комплексів на території Національного авіаційного університету. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації